Egészségközpont a laktanya helyén

-

Még az idén megkezdődhet egy onkológiai rehabilitációs központ és egy egészségügyi centrum építésének előkészítése a szentendrei Duna-parton egy hajdani szovjet laktanya helyén - közölte Pólus Károly, a Nemzeti Egészségmegőrző és Rákellenes Alapítvány (Nerek) kuratóriumának elnöke az MTI-vel.

Elmondta: Magyarországon sajnálatosan emelkedik a daganatos megbetegedések száma, és évente 600-800 olyan, a kórházi kezelésen sikeresen átesett embert tartanak számon, akik a lábadozás időszakában még kezelésre szorulnának, ám ehhez hiányozik a megfelelő egészségügyi intézmény.

Tíz éve e hiányt igyekszik pótolni a Nerek a Kincstári Vagyonkezelőtől megvásárolt, tulajdonában lévő 21 hektáros területen. A helyi önkormányzat viszont igényt tart a területre, s a jogi bizonytalanságok miatt a befektetők elmaradtak. Most azonban a szentendrei önkormányzat is érdekeltnek mutatkozik az egészségügyi centrum felépítésében, s a Celladam Vállalkozó Csoport megteremtette a finanszírozás feltételeit.

A Nerek átengedi a terület egy részét a csoportnak, egy hat hektáros területen pedig felépíti 200 ágyas onkológiai központját. A fennmaradó területen a terv szerint a befektetők egészségügyi kutatóbázist, a házi betegellátáshoz képzési központot, kórházat, a gyógyuló félben lévő betegeknek szakellátást biztosító hotelt építenek.

mti.hu

© 2017, Gino, hqnet.hu, iViktor, leányfalu.lap.hu, szentendre.lap.hu, szentendreicég.lap.hu, szvsz.hu
» validator «