Rákellenes centrum lesz a laktanyából?

Boros Krisztina -

Egy nemzetközi befektetőcsoport több tízmilliárd forintért rákellenes centrumot építene Szentendre egykori laktanyájából. Ebben az esetben nem az állami tulajdon akadályozza a beruházást, hanem éppen az ellenkezője. A terület évek óta egy alapítvány tulajdona, amely eddig semmit nem csinált.

Itt, az egykori laktanya helyén egy rákellenes központnak kellene állnia. Tíz évvel ezelőtt legalábbis erre a célra kapta meg a Nemzeti Rákellenes Központ Alapítvány előbb a használati, majd néhány évvel később a tulajdonjogot az államtól.

Az Alapítvány az elmúlt tíz év alatt semmit nem csinált a területen. Hogy miért, arra nem kaptunk választ, az alapítvány elnöke ugyanis nem akart nyilatkozni híradónknak. Szentendre polgármestere szerint a beruházás azért nem kezdődött el, mert szervezetnek nem volt pénze a terek megvalósításához.

"Azt szeretnénk, hogy a városé legyen a tulajdonjog, hisz a kincstár 350 ezer forintért adta el ezt a területet, 22 hektárt Szentendre határában és a 11-es között, utána szeretnénk mielőbb hasznosítani"- mondta a polgármester.

A város még 1996-ban pert indított a területért, amely azóta sem zárult le. Időközben pedig jelentkezett egy nemzetközi befektetőcsoport, amely szívesen beruháznának, több tízmilliárd forintot. Felépítenék a rákcentrumot, és mellette még szállodát, konferenciaközpontot és üzleteket is. Tárgyaltak a tulajdonos alapítvánnyal, eredménytelenül. A laktanya pedig, bár van gazdája, olyan is van, aki pénzt költene rá, továbbra is kihasználatlanul áll.

rtl.hu, rtlklub.hu

© 2017, Gino, hqnet.hu, iViktor, leányfalu.lap.hu, szentendre.lap.hu, szentendreicég.lap.hu, szvsz.hu
» validator «